att analysera drömmar och julbord inklusive curling

I alla tider har människor intresserat sig för drömmarnas innebörd och drömtolkare har lagt fram sina teorier om drömmars symboler och betydelse. Men enligt den moderna drömtolkningen verkar det ju trots allt bäst att analysera sina drömmar själv, utan experthjälp. Hur ska man då gå till väga? Jo, med hjälp av ett drömlexikon och genom att sätta sig ner och skriva ned drömmen så snabbt som möjligt - och stryka under det man minns som viktigast. Skriva ner känslan man hade i drömmen, också känslan som man hade då man vaknade är viktig. Om man kände igen några personer eller platser från sitt verkliga liv, som var i drömmen så anteckna också dessa - kanske var personerna eller platserna annorlunda på något sätt? Vad handlade drömmen om - var det en mardröm där du flydde från något eller var du ute och reste kanske? Fundera över om det kan ha funnits någon fysisk faktor som påverkade drömmen - kanske åt mycket innan man gick och la sig eller frös i sängen innan man somnade till exempel. Bakgrundsinformationen kan också ha påverkat drömmen, till exempel att man nyligen har grälat med någon eller om man bara är allmänt stressad för tillfället. När man sedan har antecknat dessa "stödord" slår upp dem i ett drömlexikon. Viktigt att komma ihåg är att en drömbild kan ha hur många olika betydelser som helst, och det är bara en själv som kan avgöra vilken av alla tolkningar som passar in på just sin egen dröm och ihop med sina egna levnadsomständigheter.

Blabla drömmar..
Blabla drömsömn..
Blabla drömteorier..
Blabla drömtolkningar..
Blabla allt med drömmar..

Typ så känner jag nu - fast det är kanske inte så konstigt. Jag känner mig iallafall ganska klar med mitt fördjupningsarbete i psykologin, underbart!

Idag hade jag också möte med Åsif (Ångermanlands skolidrottsförbund), sen åt vi julbord på Swedbank och hade curling-EM som middagsundehållning ;)

Förresten, någon som har fattat varför de väljer att ha curling-EM just i Övik?! Hörde att det hade varit över 80 miljoner som följt det på tv under helgen - medan det knappt är någon alls på Swedbank och kollar live? :o Helt galet egentligen, men det är nog bara att inse att vi i Övik inte är intresserade av curling helt enkelt.


Kommentarer
Postat av: cassandra

skjuta upp tills imorn

2008-12-09 @ 22:11:40
URL: http://myhurricane.blogg.se/
Postat av: caroline

..kan lätt bli så ;o

2008-12-09 @ 22:26:36
URL: http://carroback.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0