skellefteå tour

Först av allt: Foppa har skrivit på för Modo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vilken energikick för laget och hela klubben alltså, Swedbank lär ju vara fullpackat framöver.

Idag bär det av till Skellefteå på SM-kval för min del och jag kommer förhoppningsvis att stanna där tills imorgon, om det går bra det vill säga - annars åker vi ut och då kommer jag hem sent inatt. Vi har två matcher idag och kommer att möta topplagen RIG och KAIS som båda spelar i ettan, vilket oflyt att hamna i deras grupp alltså. Men det kommer att bli bra matcher! Nu ska jag äta frukost och sen fara :)


björnriket tvåtusennio



gåshud

Hockey.
Modo - Timrå.
Hemmamatch.
Derby.
Vänder ett underläge.
VIIIIIIIIIIINST!


hot and cold

Mina fötter förvandlades sakta men säkert till isklumpar under förmiddagen då vi hade biologilabb vid Höglandssjön. Dubbelträning + rehab gillas, i helgen blir det SM-kval i Skellefteå vilket bidrar till att jag slipper öppet hus på skolan. Nu är jag fruktansvärt trött och sängen lockar ovanligt mycket.


träningsvärk och sånt

Ja, vi har haft fystester i veckan och jag har typ träningsvärk like hell nu - men jag gillar det. Kan ju tråkigt nog inte göra alla tester eftersom att jag inte är helt tillbaka efter operationen än, men kunde iallafall göra fler än förra gången - och det är ju ett framsteg :) Fullföljde förresten min andra träning efter skadan idag, grymt kul - fast nu har jag ont i foten :( Det suger, jag håller tummarna på att det går över under natten - eftersom att jag har tänkt fullfölja de två träningar som jag har imorgon också!

Imorgon kommer Nv2b att hänga ute vid Höglandssjön hela förmiddagen, anledningen är att vi ska ha biologilabb. Jag kommer nog med största sannolikhet att typ frysa ihjäl, men lite mysigt kommer det iallafall bli då varm choklad är ett måste :)

online

Ja, nu är jag hemma - eller har varit det sen i söndagskväll men jag har helt enkelt inte haft tid eller ork till att uppdatera. Blir inga bilder från helgen ännu, kanske lägger jag in de imorgon eller på torsdag :) Usch och fy för matteprov imorgon, har varit alldeles för slut på för att plugga så det har inte blivit så mycket av den varan... Jag skulle ju kunna skippa det imorgon och skjuta fram det till nästa vecka - men det känns rätt så ovärt. För det första så har jag tyskaprov, en engelskuppsats och en bok på svenskan att läsa ut till nästa vecka, och för det andra så lär det ju ändå inte gå så mycket bättre om jag skulle göra det nästa vecka eftersom att jag med största sannolikhet inte skulle vara så pepp för det då heller. Sååå - nu får det bära eller brista helt enkelt! Slutade för övrigt tidigt idag - tidigt innebär klockan tre om man går i Nv2b, så gick ner på stan en sväng innan bussen gick. Hittade bland annat ett par svarta pumps och en klocka som genast införskaffades :)


vi drar till fjällen, fest hela kvällen, ute och glider med snowboard och skidor

Snart bär det av - eller snart och snart, imorgon klockan 7.30 sätter jag mig på bussen iallafall. Ska bli så grymt härligt att få komma bort från skolan och allt ett tag, det blir ju inte sämre av att det bär av till fjälls med trevligt folk heller!

Fast skolan är ju inte alltför hemsk ändå, gjorde bland annat bort fysikprovet idag och fick tillbaka förra veckans kemiprov som hade gått förvånansvärt bra! Jag längtar däremot inte till matteprovet på torsdag, det är sjukt hur mycket prov vi har inplanerade nu - matte, tyska, biologi...

Åh - jag fick förresten hem sakerna från Ikea idag! Längtar nästan till det att jag kommer hem igen så jag kan möblera om rummet, ställa in de nya hyllorna och sängen :)

Nej nu ska jag packa de sista sakerna och sen måste jag sova eftersom att min väckare kommer ringa redan klockan 5.45 imorgon - usch vad jobbigt, se till att hålla ställningarna här hemma nu medan jag är borta ;)


förhoppningar & regnbågar

Idag när jag va på väg till bussen efter ett möte med Ångermanlands, ringde min telefon - hsand malin stod det på skärmen till min hightec-mobil.
M:Tja, alltså Potes kompisar som skulle köra har bangat så vi kanske måste åka buss till Björnriket.. :s
C: Va!? Men dom kan väl inte banga typ två dagar innan man ska fara?
M: Ja, jag vet - det tyckte Pote och jag också! Men det va någon som hade dött så dom skulle på begravning eller nåt...
C: Oj, men då är det ju förståeligt... Alltså, vad gör vi nu då?
M: Ja, om vi inte hittar någon annan som kan köra oss så får vi ju åka buss -  men vänta, ska ringa och höra med några andra av Potes kompisar om dom vill hänga med!
C: Gör det :)
M: Men jag ringer dig sen, heeeeeeeeeej då!
C: Heeeeeeeeeeeej då!


Typ...................................... Vilket gjorde att jag blev depp och väldigt opepp för allt som har med fest och snö att göra, drygt att åka buss ju eftersom att det tar såå mycket längre tid + att det skulle bli två mindre med till Björnriket vilket skulle vara rätt så tråkigt. Jag börjar sakta men säkert räkna genom mina fysikuppgifter som vi ska ha prov på imorgon.Så ringer telefonen - och vem är det om inte hsand malin, jag slänger mig på luren för att få höra hur det gått med att ragga folk.
Tyst i luren.
M: Alltså det blir inte att jag och Pote åker.
C tappar hakan och blir ännu mindre pepp än hon var innan.
C: Ee, nähä?
M kan inte hålla sig för skratt och bryter ut i ett asgarv!
M: SKOJAR JU BARA! Det blir tre stycken till - Björndahl, Robban och blablabla... Fattar du hur kung det kommer bli!?
C: HAHAHAHA, jag typ dog. Men härligt!


Det kommer bli kanon - men först, fysikprov och få tillbaka ett kemiprov imorgon.

engaged

Såg precis klart den - Smekmånaden som den heter på svenska, med Ashton Kutcher och Brittany Murphy som huvudrollsinnehavare. En typisk kärleksfilm där man redan i början kan förutspå vad som kommer hända, precis som större delen av alla de andra filmer Ashton Kutcher medverkar i... Men jag har ändå svårt för att undvika att fastna i dem, när tanken egentligen är att jag snabbt ska zappa mig genom alla kanaler för att sedan inse att det inte är något speciellt på tv och istället ägna mig åt någonting annat. 

Det är just när man ser såna här filmer, som man vill vara kär.


söndagsångest

Fast beror ju på vad man ägnar sina söndagar åt, min kan sammanfattas såhär:
# sovde ut riktigt ordentligt
# åkte in till stan för att kolla på innebandy, derby GK - ÖIB!
# gick på stan med Henrik i väntan på att matchen skulle börja
# införskaffade bland annat en borr (bröt sönder brorsans då jag skulle borra hål för att hänga upp min spegel - klantigt, jag vet), ett halsband och ett par örhängen
# hittade en tunika som jag la undan och har dessutom hittat en klocka som jag blivit kär i
# kollade på matchen som slutade med 7-5 i förlust, rent ut sagt förjävligt då detta är den match som man helst vill vinna under hela säsongen - matchresultatet speglade inte matchen särskilt bra heller, enligt mig alltså
# åkte hem och åt hämtpizza från marco polo, egentligen är kycklingrulle mycket godare men idag blev det pizza
# Mathias kom och nördade fysik med mig, blev inte så överdrivet mycket fysik men så kan det bli ibland

Nu ska jag sova så att jag orkar mig upp imorgon!


snowboard och snö

Äntligen är allt klart inför Björnriket - buss till Härnösand på torsdagmorgon och åker därefter vidare till Björnriket från Härnösand med Malin, Pote och två till. Det kommer bli great och jag är fett taggad :)


let's dance

Linda åkte ut och Carl Jan är kvar, haha - jag diggar han! Eller... Morgan är ändå bäst.
Nu har jag en efterlängtad helg framför mig :)


fett bra

Kollade nyss på Generation fett, alltså fan va skumt - tjejer/kvinnor/tanter som väger typ 200+ sätter sig på folk (alltså de sätter inte på - utan de sätter sig PÅ dem... Squashing tror jag det kallades) och de får betalt för det!? Tydligen så finns det såna som tänder på sånt, upphetsande? Haha, nja - jag hade nog snarare dött om någon hade satt sig på mig :o

En sak som är ganska bra, är att jag slipper oroa mig inför uttagningen på söndag! Snackade med vår tränare - han som ska ta ut spelarna till distriktslaget, och han vet ju att jag har varit skadad och inte är helt tillbaka än... Och då sa han att jag är typ "automatiskt" vidare till nästa uttagning - hur bra som helst! :)

folkölsfest hos lina, ikväll?

Jaa, för Lina har fyllt arton! GRATTIS :D



modoröv !

Hahahahahahhahahah, har kollat på den typ en miljon upphöjt till en miljard gånger och ändå är den lika kul varje gång - eller är det bara jag som är övertrött och har dålig humor, haha.


det kommer aldrig finnas nåt som heter rätt tid rätt plats

Nej.

Har en himla träningsvärk och kan knappt röra mig, känns lockande med att man har två träningar + fys imorgon. Ojoj, jag måste verkligen börja stretcha alltså! Va på ortopedtekniska idag och provade ut ett stöd till foten, så nu är jag nästan fit for fight ;) När jag blivit frisk alltså. Ska förhoppningsvis vara med på uttagningen till distriktslaget på söndag ändå - och jag som inte har tränat en enda träning fullt ut sen i februari förra året, hur ska detta gå!?

derbyy

Oja! Och inte nog med det utan en det blev vinst också, 2-1, så otroligt skönt! Alltså jag tror fan inte att hockey är bra för hjärtat, inte innebandy heller för den delen när det blir så här spännande... Jag avled nog ett par gånger då det stod 2-1 där i slutet - och vad går Timrå och gör då, missar pucken när de har öppet mål! Hahaha, så underhållande att se - men förmodligen inte så bra för hjärtat som sagt.

I bilen hem fick jag höra en detaljerad ingående beskrivning av min bror, Adam - hur man gör när man är fanbärare, puckplockare och hur cool han va som fick stå på isen när de sjöng nationalsången och hur många av spelarna han fick prata med och blablabla... Men ändå ganska mäktigt, varför fick aldrig jag göra sånt där på min tid då jag spelade hockey?

havanna mamma

Imorse då jag vaknade var huset tomt, bortsett från mig och hunden - började då dagen med en långpromenad, så härligt! :) Sedan ägnade jag mig åt att ladda hem nya msn och det är exakt likadant, ser bara lite annorlunda ut... Har också läst ut min kära tyskabok som jag har bokprat om i morgon, håller på med en kalaskul recensionen om den nu. Eller ja, det kanske var att överdriva. Finns det något roligare än att plugga på en söndag liksom? Åå... Kemiprov, jag är körd. Ikväll har jag tänkt se A lot like love som går på 4an klockan nio, sehr nice. Imorgon blir det hockey! Modo - Timrå. Derby. Hemma. Den här gången kommer vi att vinna, det känner jag på mig.



again again

Drog in till stan för bland annat en fika, gick också lite på stan och hittade en partytunika/top som införskaffades :) Missade tyvärr matchen som mitt lag spelade idag vilken slutade med 10-7 i vinst, wohoo! Grymt. Idag ska jag laga middag och det står tacotårta på menyn - kvällen kommer att bli lugn och tillbringas med film. Känner att jag måste börja plugga på tyskan och kemin också så att jag inte har kvar allt imorgon, men det kanske inte gör så mycket - söndagar är ju trots allt pluggdagar numera.

popcorn

Det är helg.
Det är fredag.
Jag ska chilla.
Just det - kemi, jag måste verkligen plugga kemi i helgen.

Hade som sagt skridskor på idrotten, det var kul och mitt lag vann - wihoo! Sen hade vi hål och det är alltid trevligt, fast inte lika trevligt som att avsluta skoldagen med en vaniljlatte på Brownies med Julia. Mys.

flyga drake

Idag har jag haft träning. Har också hunnit läsa lite i Auf einem langen Weg, en roman som jag läser på tyskan och har bokprat om på måndag - men den va rätt tråkig så jag övergick ganska snabbt till börja att läsa Flyga drage av Khaled Hosseini, mycket roligare :) Hoho, imorgon har vi skridskor på gympan!


död åt förkylningar

Skolan var inte så hemsk som jag minns den och vi fick ingen läxa så här första dagen, dock så har vi kemiprov nästa vecka och fysikprov ännu nästa vecka + tyskaromanen som jag måste läsa och som vi ska ha bokprat om.. imorgon? Nej det går vi inte med på, det kanske blir nästa vecka någon gång istället -  det återstår att se, ska börja med den ikväll iallafall.

Idag var min första innebandyträning på... Över ett år kanske? Det var riktigt kul och gick bättre än jag trodde att det skulle gå, invigde också min nya klubba :) Men något som jag verkligen HATAR är att jag aldrig blir frisk! Nu när jag liksom ÄNTLIGEN kan spela efter det att jag opererat mig så är jag sjuk istället - passande, har ju haft denna hosta i över två månader så man tycker ju att den bör gå över snart... Om det inte blivit bättre på ytterligare en vecka så går jag i ide tills jag blivit frisk igen.


guld !

Yes! Det blev ett guld idag och ett välförtjänat sådant.
Skola imorgon = panikångest, men jag har ju trots allt sovmorgon.


final nästa!

Dagen har som sagt tillbringats på Skyttis med att sälja innebandypryls - drygt, men jag kommer nog tycka att det var värt det när jag får mina money! Två matcher har också spelats idag, alltså inte av mig, utan av mitt la... Vilket resulterade i två vinster - gick hem med vinst i både kvarten och i semin, härligt jobbat tjejer! Final imorgon klockan 15.05 på Skyttis, be there ;)

Tyvärr gick det inte lika bra för vårt kära hjärtlag, ja det är Modo jag talar om. Det var dags för vinst. Det var Timrå. Det var derby, då borde man ha vunnit - men inte det.


newfound lover (- tuva novotny)

Såg den svenska filmen Smala Sussie för ett par dagar sen och sedan dess är jag beroende av låten Newfound lover, underbart fin låt - speciellt när man sett filmen :)

Imorse var jag som sagt uppe med tuppen, eller kanske till och med innan!? Shit the same, väckaren ringde iallafall 5.30 och jag var förvånansvärt pigg med tanke på vad klockan var. Bara för att jag var pigg imorse, så kommer jag garanterat att vara mycket tröttare imorgon då väckaren kommer att ringa vid 7.30 någon gång... Kommer att tillbringa morgondagen på Skyttis med att sälja träningskläder, innebandyklubbor och gud vet vad mellan klockan nio och halv fem, heja!

paradiscupen

Imorse ringde väckaren kvart över åtta, var på gymmet halv tio - hehe, hurtigt! Är inte riktigt frisk ännu men jag känner att jag måste börja köra igång med träningen nu, orkar inte bara gå hemma längre... Mot eftermiddag/kvällen var det bio som gällde, såg Vi hade iallafall tur med vädret igen - blev sådär lite av en impulsgrej eftersom att jag inte direkt hade planerat att se den, men impulsgrejer gillas så jag klagar inte.

Årets upplaga av Paradiscupen har också kört igång och för ovanlighetens skull är inte jag med på den, väldigt tråkigt tycker jag. Har ju liksom gått och blivit lite av en tradition... För det första är jag sjuk, för det andra är jag inte klar med min rehabilitering ännu och för det tredje har jag gått och blivit för gammal, haha. Eller den äldsta åldersgruppen är F92 och då får vi ha dispans för en äldre spelare, vilket inte blir jag eftersom att jag inte direkt är fit for fight. Får istället heja fram vårt lag (eller vårt och vårt, vi har en massa yngre inlånade spelare eftersom att halva vårat lag är borta på SM), men lika roligt kommer det ändå inte bli som det var förra året - då hade vi så otroligt kul, vilket också ledde till ett guld!

Imorgon ska jag sitta i sekretarietet på Högland mellan klockan sju och elva - på morgonen! Nej, fy vad trött jag kommer att vara.


nytt år - nya möjligheter?

Alltså hur dum kan man bli, så att man lägger in inventeringen med laget - på dagen efter nyårsafton!? Hur pigg var alla på en skala, typ 1 gånger 10 upphöjt till minus en miljard... Fick räkna allt från skärbrädor till djupfrysta bläckfiskringar, skönt att det är bortgjort nu iallafall! Idag ska jag åka in till den stora staden och kolla runt lite, våran micro gick sönder igår och eftersom att hela min familj är ganska fint beroende av den så ska vi köpa en ny sådan också. Sen har jag planerat att rensa min garderob, får se hur det blir med det.

tvåtusenåtta

Januari inleddes med inventering på årets första dag, vilket man kanske inte var så pigg på. Det blev en del fester och Paradiscupen gick vi och vann.

Februari var en lugn månad, familjen tillökades med en hund och jag tog skoterkörkortet som har blivit väl använt, not. Min fot brast också och jag blev tvungen att bryta mitt under en uttagning till distriktslaget, trodde att jag skulle vara borta i max en månad men det visade sig att jag skulle bli borta mycket längre än så.

I mars började solen komma fram och jag åkte till Björnriket - Solberg besöktes också ett par gånger, dock så åkte Modo ut i derbyt mot Timrå.

April bestod mest av fester, även Solberg besöktes under en helg. Jag gick också domarutbildningen som jag kom att ha stor nytta av under sommaren. 

Sedan kom maj - årets härligaste månad, och solen var nu framme för att stanna. Jobbade på Örnexpo där jag även såg Takida, får inte glömma att jag också åkte till Stockholm.

Juni och därmed sommarlov! Jag var kär och själva avslutningsdagen var den varmaste på hela året, hela 37 grader nästan hela dagen - helt galet. Här började dömningen ta fart och jag var riktigt uppbokad ett tag. Började även att jobba min fyraveckors-period på M-Real och Gatufesten besöktes - midsommar blev en flopp men jag hade kul ändå.

I juli hade jag jobbat klart på M-Real och började därmed på mitt andra sommarjobb, plantskolan - vilket inte var lika roligt och flummigt. Jag fyllde år och det blev också en hel del glass och chillande i hamnen denna månad. Höll till i Härnösand i en vecka och lärde känna massa trevligt folk, hälsade även på mina släktingar i Gävle.

Man kan säga att mitt sommarlov började som på riktigt i augusti, då jag äntligen jobbat klart på plantskolan. Kanske fick jag också känslor för någon denna månad, men de var inte särskilt långvariga - tyvärr. Skolan började och jag tog ledigt två dagar efter det att skolan börjat för att fara till Stockholm, där jag sprang tjejmilen med mamma.

September var en hyfsat lugn månad - följde med laget på Sävar innebandycup, fast jag inte kunde spela - och hejade fram oss till ett guld. Just det, kanske va det hel en del festande också.

I oktober reste jag runt en del, var bland annat i Luleå med Maja en helg och såg på Björn Gustavsson. Helgen därefter bar det av till Stockholm med domarklubben, så otroligt kul gäng! Såg bland annat landskampen där Sverige spelade 0-0 mot Portugal - men det som händer i Stockholm stannar i Stockholm, det vet ju alla. Jag fick hem min nya kamera som fick följa med till Tunisien där jag passade på att steka så mycket som möjligt under en vecka, skönt att bara vara med familjen för en gångs skull.

I november fick jag ÄNTLIGEN opereras och drog i samband med detta på mig en hejdundrandes hosta som inte ville släppa.

Jag fortsatte att hosta hela december och skolan var slapp. Bytte rum här hemma och shoppade en del grejer till detta, det nya året firades såklart med fest och trots allt så hade jag en underbart bra kväll.

2008 har haft sina stunder ändå och när man blickar tillbaka så har det varit ett riktigt bra år trots allt - men det kunde ha varit så mycket bättre. Jag känner på mig att 2009 kommer bli mycket bättre och därmed ett riktigt bra år - hoppas jag har rätt! :)