paaaaaaaaaaaaaarty party!

Ska snart åka till Julia och det blir middag där, sedan bär det av till Boa och därefter till Svartby för att inviga det nya året. Har inte slängt ihop någon sammanfattning för år 2008 än, får se om det kanske kommer in någon imorgon eller så. Nu ska jag kila - ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR allihopa! :)


(Bilden är från nyår förra året)

man behöver inte vara ledsen för att kunna gråta

Nej, det behöver man inte. Men det kan vara lite jobbigt ändå, för idag har det varit en kul dag - så kul att man har börjat skratta ett antal gånger. Och jag är ju fortfarande sjuk, så när jag börjar skratta - får jag ganska snabbt en hostattack till på köpet, vilken i sin tur framkallar tårar. Lite jobbigt som sagt, men alla vet väl hur svårt det är att hålla sig för skratt!?

Man kan ju gråta av annat också, tragiska eller romantiska filmer till exempel - men det gör inte jag särskilt ofta. Däremot är jag väldigt känslig för när barn råka illa ut, eller när någon som jag känner berättar om någon anhörig till dem som har avlidit... Det kanske är någon form av medlidande som jag känner, vem vet. En annan sak som garanterat framkallar blanka ögon och kanske en tår på min kind - tro det eller ej, Extreme Home Makeover! ALLTID när bussen kör undan på slutet och familjen får se sitt nya hus, de gråter av lycka och hoppar runt... Man blir så glad då man ser dessa lyckliga människor som fått hela deras livstillvaro förändrad! Åh.

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=134993

Okej, egentligen så hatar jag såna här sidor, men den här verkar annorlunda på något sätt - inte som gratisgodis, gratismakeup och allt vad som finns. Man får typ poäng till exempel genom att besöka vissa hemsidor, och sen får man presentkortet hemskickat på posten - lätt värt!

Det är iallafall värt att ge det en chans.


empty room

Mitt rum ekar. Har inte fått in alla möbler än fast jag ägnat större delen av dagen åt att flytta, bära och rensa bort en hel del grejer. Ju mer jag rensar, desto fler saker/kläder hittar jag som jag vill slänga, vilket tar tid - men vilken otroligt skön känsla det är efteråt då man har slängt allt som man inte vill ha längre och fått ordning på allt, mer sådant lär det bli. Imorgon kommer jag nog att ta in alla möbler - bortsett från den nya sängen, några hyllor och lite annat som jag förhoppningsvis får hem från Ikea redan i veckan.


övik goes rikskändis

..eller var snarare ivaderat av just - rikskändisar, såg Blondinbella och hennes Nils på gågatan och dessutom så var ju Danny, Kevin och Alice på gallerian och uppträdde. Jag hann otroligt nog göra bort gallerian och ta mig långt därifrån innan allt folk började komma - eller kanske ska säga innan stadens alla tjejer under femton år hittade dit, vilket känns otroligt skönt eftersom att jag därmed slapp tränga mig fram genom affärerna. 

En väldigt bra sak som jag kom fram till typ, nyss? ..är att jag kanske, kanske håller på att bli frisk nu så här efter snart sju veckor - eller det känns iallafall som så, heja mig! Har hört att det kallats två-månaders-hostan av någon läkare, hoppas han har rätt - vilket isåfall innebär att jag bör vara frisk igen innan skolan börjar.

På tal om skola - jag vet knappt vad det betyder längre.

ekonomiskt

Mellandagsrea på Birsta - galet, men mycket bra! Införskaffade bland annat en väldigt mysig kofta från Carlings, en del till min nyårs-outfit och några t-shirts från Monki :) Ginatricot var dock en besvikelse.
Sedan bar det av till Ikea-huset på jakt efter en säng, möbler och annat kul till mitt nya rum. Därifrån fick jag bland annat med mig en tv-bänk, lite ljus och sånt, ett soffbord, en matta, några lampor, ett nytt överkast, en spegel, förvaringslådor till mina hyllor som jag har kollat ut och ska beställa - ska också beställa en säng som jag har spanat in ;) Har de ens mellandagsrea på Ikea förresten? Det är inte något som märktes av iallafall ;o
På tal om ingenting så är jag fettaggad för Björnriket, vecka fyra - då bär det äntligen av!


ville ville men inte peter

Bonde söker fru - tråkigt för Peter att det inte funkade, but that's life liksom. Egentligen så tycker jag att såna här program är rent ut sagt tragiska, samma sak med Ensam mamma söker - men det är ju liksom kul på nåt sätt också så man kan ju inte låta bli att kolla ;)

Förresten! Imorgon blir det Ikea och Birsta för min del, me like. Ska förresten byta rum med mamma också, så att jag får en dörr (du läste rätt -  jag har ingen dörr på mitt rum) ..det sitter alltså inte helt fel med en tur ner till Ikea! Vill måla/tapetsera om rummet också, men det får nog skjutas på framtiden eftersom att det inte var så länge sen vi tapetserade om där... Men men, lite nya möbler och sånt sitter ju inte helt fel heller - får ju inte heller glömma alla affärer på Birsta! Det blir nice.


julafton

Okej, julafton är bortgjord - och jag måste få säga att visst är det tur att det bara är jul en gång om året ändå?.. Visst det är en mysig tid och trevligt att träffa släkten och så, men det kommer ju aldrig igen att bli lika speciellt som när man var liten - då var verkligen julafton årets höjdpunkt! Det var speciellt på något sätt, magiskt - minns att jag började räkna ner dagarna till själva julafton redan i november, men nu är tyvärr den tiden förbi och kommer förmodligen aldrig tillbaka... Men jag ska inte klaga, än är jag inte för gammal för julklappar - om man ens kan bli det!? Bland annat en ny säng, pengar, presentkort, parfym, trisslotter (med vinst dessutom!) kom vår tomte med till mig. Ska kanske nämnas att jag avslutade min julafton i Skags kapell med midnattsgudstjänst också - första gången jag var där och det blir nog inte sista gången heller, det var jättemysigt!


dan före doppardan

Idag har vi klätt granen och nu ligger också alla klappar under den, mysigt. Jag kanske börjar få lite julkänsla ändå - efter ett x antal julfilmer, adventsljusstakar och all annan julbelysning, julbak i mängder, julklappsinslagningar resulterande med brännmärken på fingrarna från jullacken, pepparkaksdeg och glögg i massor..
Ja, det verkar som om julen är här!



dan för dan före doppardan

..har ägnats åt att se avsnitt 1-22 av "Finns det några snälla barn?" Haha, fult kul julkalender.
Finns att se på julkalender08.se om man inte har något bättre för sig ;)


fjärde advent

Hur många filmer kan jag ha sett idag - sex? Sju? Det har varit riktigt skönt iallafall att verkligen få känna på ledigheten och bara ligga framför tv:n och se på en massa juliga filmer :) Kvällen tillbringades med film och julmys tillsammans med trevliga människor.

glögg, ljus, pepparkakor och allt som hör till

..julkänsla? Jag har iallafall inte fått någon - än, vilket jag bör eftersom att nu är det bara fyra dagar kvar till självaste julafton. Visst, jag har blivit beroende av glögg - men det räknas inte.. Vad händer efter jul då affärerna slutar sälja glögg!? Jag överlever förhoppningsvis. Idag ska jag iallafall slå in paket, kanske julkänslan kommer då?.. :) Julen är ju trots allt den mysigaste tiden på året, iallafall enligt mig.



jullov

..sitter ju inte helt fel vill jag lova! Det började med en massa skönhetssömn för min del - och sen dog min telefon under kvällen, men nu lever den :)
Hurra för det!


hands on cern

Har fysik, slutar om tjugo minuter - då blir det kaffe, hihi. Sen har jag bara två lektioner kvar och sen är det Nola-revyn, chilllll. Utvecklingsamtal på specialidrotten väntar efter Nola-revyn och sen ska jag äta på China Tower med NIF. Kvällen/natten kommer att spenderas bland svettiga volleybollspelare - det är dags för årets NIF-natta :)

fyra månader av saknad

Varmt var ditt hjärta och glatt var ditt sinne,
ljust och soligt lyser ditt minne.

Jan Sedin.


punkt

Som sagt, vår svensklärare är helt knas. Vilken lärare säger att vi elever bör ta hänsyn till det betyg hon satt, eftersom att hon satt uppe sent och rättade!? Helt galet, och det är bara en av alla dumma saker hon kommer med..  Jaja, ska försöka att inte tänka mer på henne, för man blir bara förbannad - kanske kommer jag att klara det, eftersom att vi får tillbaka vår riktiga svensklärare efter lovet :) Imorgon har jag sovmorgon, det gillas!


haha, hoho, hihi

Psykologi-betyg-prat. Lunch med Maja på stan. Tjernobyl-filmen. Sluta tidigt. Inhandling av julklappar. Buss hem. Snabbäta. Jobba på Skyttis. Åka hem. Duscha. Filmanalys.

Våran svensklärare är helt körd i huvudet, så ni vet. Tur att vi vår tillbaka våran riktiga efter lovet annars hade nog iallafall jag svensk-strejkat för längesen.


tredje advent

Idag har jag varit duktig - har bakat amerikanska cookies, mums! ..och äntligen börjat med examinationsarbetet för specialidrotten. Ska vara inlämnat innan jullovet så jag får verkligen ligga i nu de närmsta dagarna - ska göra ett träningsupplägg för en vecka och sen är det en massa frågor och punkter kring det också, men det blir nog bra :)

Nu ska jag fortsätta kolla på innebandy-VM, det står 6-6 mellan Sverige och Finland i finalen - nu är det sudden och det är såååååååååååååååå spännande! :o Seriöst, jag tror jag avlider.

lucia

Natten går tunga fjät.. Det strålar en stjärna.. Nu tändas tusen juleljus.. Staffan var en stalledräng.. Julen är här.. Sankta Lucia, ljusklara hägring..

Idag är det den trettonde december och därmed lucia. Den firades till att börja med att besöka Banafjäls julmarknad och därefter åkte jag och mamma in till den stora staden för att julhandla. Där såg vi också när Öviks lucia och tärnor med kör gick genom gallerian, mycket fint :)

Nu väntar film och popcorn på mig.


spänningen är olidlig


vila i frid

Sörj inte de du saknar utan var glad åt dem du har.


i can't wait - akon

Jag hatar kemi.
Jag hatar att vara sjuk.
Jag hatar att jag inte får spela innebandy.

Hata är ett väldigt starkt ord, men jag hatar verkligen dessa saker i nuläget. Känns som om jag är väldigt negativ idag, men ibland har man bara såna dagar.. Man kan liksom inte rå för det. 

Idag var jag på återbesök på sjukhuset - jag satt och väntade på min läkare och när han äntligen kom, så hade han Jocke med sig! :D Alltså min tränare på innebandygym, det var en kul överraskning.. :) Så då fick ju också han höra hur det stog till med allt; jag kan börja köra rehab i nuläget (alltså när jag blivit frisk) och innebandy igen om cirka fem veckor, men ingenting är ju garanterat och om foten blir svullen igen efter det att jag börjat med innebandyn, så måste jag återgå till rehaben.. Kommer isåfall att bli jobbigt, men man har ju inte så mycket att välja på trots allt - att jag skulle stupa på mållinjen kan vi bara glömma!

En sak som jag inte hatar däremot, utan som jag gillar väldigt mycket - är att jag är ledig imorgon :):):) Mer sådant tycker jag!

gå i ide?

Seriöst - tänk vad skönt det borde vara att gå i ide som en björn, alltså då man typ är sjuk. Att bara få sova bort några dagar och sen när man vaknar så är man frisk igen :) Det skulle vara nåt det, iallafall för mig - i nuläget.

Nu ska jag iallafall sova, god eftermiddag.


att analysera drömmar och julbord inklusive curling

I alla tider har människor intresserat sig för drömmarnas innebörd och drömtolkare har lagt fram sina teorier om drömmars symboler och betydelse. Men enligt den moderna drömtolkningen verkar det ju trots allt bäst att analysera sina drömmar själv, utan experthjälp. Hur ska man då gå till väga? Jo, med hjälp av ett drömlexikon och genom att sätta sig ner och skriva ned drömmen så snabbt som möjligt - och stryka under det man minns som viktigast. Skriva ner känslan man hade i drömmen, också känslan som man hade då man vaknade är viktig. Om man kände igen några personer eller platser från sitt verkliga liv, som var i drömmen så anteckna också dessa - kanske var personerna eller platserna annorlunda på något sätt? Vad handlade drömmen om - var det en mardröm där du flydde från något eller var du ute och reste kanske? Fundera över om det kan ha funnits någon fysisk faktor som påverkade drömmen - kanske åt mycket innan man gick och la sig eller frös i sängen innan man somnade till exempel. Bakgrundsinformationen kan också ha påverkat drömmen, till exempel att man nyligen har grälat med någon eller om man bara är allmänt stressad för tillfället. När man sedan har antecknat dessa "stödord" slår upp dem i ett drömlexikon. Viktigt att komma ihåg är att en drömbild kan ha hur många olika betydelser som helst, och det är bara en själv som kan avgöra vilken av alla tolkningar som passar in på just sin egen dröm och ihop med sina egna levnadsomständigheter.

Blabla drömmar..
Blabla drömsömn..
Blabla drömteorier..
Blabla drömtolkningar..
Blabla allt med drömmar..

Typ så känner jag nu - fast det är kanske inte så konstigt. Jag känner mig iallafall ganska klar med mitt fördjupningsarbete i psykologin, underbart!

Idag hade jag också möte med Åsif (Ångermanlands skolidrottsförbund), sen åt vi julbord på Swedbank och hade curling-EM som middagsundehållning ;)

Förresten, någon som har fattat varför de väljer att ha curling-EM just i Övik?! Hörde att det hade varit över 80 miljoner som följt det på tv under helgen - medan det knappt är någon alls på Swedbank och kollar live? :o Helt galet egentligen, men det är nog bara att inse att vi i Övik inte är intresserade av curling helt enkelt.


andra advent

Okej, ursäkta om jag har varit lite off i helgen och inte uppdaterat - men orsaken är den att jag har haft bättre saker för mig. Idag har jag bland annat ägnat mig åt min psykolgirapport - kuuuuuuuuuuuuuul, not. Men vissa saker blir man bara tvungen att göra.
Nu jag ska dricka glögg och äta lussebullar :)

Förresten!
Någon vänlig själ som kan berätta för mig hur man lägger in klipp från youtube i ett inlägg?

vad skulle vi annars göra?

HÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN !


Fredag 13e februari på Idunteatern, Umeå.
Vem är på?

sjuk av att vara på sjukhus?

Onsdagarna är vanligtvis skolans drygaste dag; innebandygym, matte, kemi, biologi och fysik - det förstnämnda är faktiskt kul, men resten av ämnena hade man ju gärna hoppat över. Fast idag, var det här en väldigt chill onsdag - hade sovmorgon eftersom att jag är sjuk och alltså inte kunde vara med i gymmet, sen hade jag matteprov och kemi och därefter for jag på sjukhuset för att kolla foten. Det var liksom tänkt att jag skulle fara tillbaka till skolan sen efter det att jag varit på sjukhuset - men det blir inte alltid som man tänkt sig..

Först så fick jag vänta en och en halv timme på att ta sänka, sen fick jag vänta ytterligare en och en halv timme för att få träffa en sjuksköterska. Denna sjuksköterska kunde dock inte hjälpa mig så mycket, var osäker och allmänt flummig, så då satt jag kvar i detta rum och fick vänta en timme där innan en läkare kom. Läkaren tyckte att foten och såret såg bra ut och gick med att säga att han skulle skicka en sköterska till rummet som i sin tur skulle lägga om såret med kompressor och sånt. Då var klockan halv fem. Kan ju också meddela att det tog ännu en timme för sköterskan att komma.

Över fyra timmar tog det för att kolla på en fot och lägga om ett sår, ska det verkligen vara så!?

host host

Alltså, min hals är inte riktigt helt frisk.. Har fått ut recept på någon hostmedicin men konstigt nog så känns det bara som om det blir värre då jag tar den :s Hoppas jag bara inbillar mig det. Inget innebandygym för mig imorgon alltså - vilket innebär att jag får sovmorgon, alltid något! :)

Igår tog jag bort stygnen förresten, eller det var ju i själva verket inte jag utan skolsköterskan som gjorde det ;b Va lite läskigt, eller dum som jag va kollade jag ju såklart då hon tog/klippte/drog bort dem - höll på att svimma och sen hade jag jätteont i huvudet resten av dagen.. :/ Men det var ju som sagt igår.

Idag har jag pluggat matte naturare som jag är - hoho, matteprov imorgon! Har också hunnit med att skriva om volleybollreglerna och anmälningsblanketterna till NIF-natta som iår kommer gå av stapeln torsdag den artonde december - utklädestema: yrken. Det är och kommer bli mycket jobb bakom turneringen som vanligt, men det är ju grymt kul också :)

god första december

Eller vad ska man egentligen säga? Glad första december. Gott första december. Jaja, det är första decmber idag iallafall, tjugotre dagar kvar till julafton - helt galet.

Personligen tycker jag att själva julafton är väldigt överskattad. Förut när man var liten var det årets höjdpunkt, men nu är det ju mer - som en middag med släkten helt enkelt, that's it. Sen gör det ju inget att man kanske får någon julklapp här och där, men som sagt - det var bättre förr!

Nu tycker jag däremot att själva tiden innan jul - alltså från och med nu och fram till jul, måste vara den mysigaste tiden på året :) Förut var nog denna tid den mest plågsamma på året eftersom att man längtade så mycket till själva julafton. ..tänk vad mysigt att sitta vid tv:n och se någon gammal bra film som man inte har sett på evigheter med en kopp glögg i handen, glögg är mys helt enkelt.