kaffe är knark

Eller iallafall som en drog - beroendeframkallande. Jag är nu inne på dagens sjätte eller sjunde kopp och det blir veckans, hm - om jag ska vara ärlig så vill jag nog inte veta. Det är inte bra iallafall - för alla vet vi ju att kaffe tar bort en hel del vitaminer som vi får i oss med maten. Jag måste verkligen börja dra ner på det här nu..

Ett tips - börja aldrig dricka kaffe!


 

tur i oturen

Som sagt - igår köpte jag ett par nya stövlar, som jag ställde i hallen bland alla andra skor. Idag, gjorde jag den upptäckten att en av dessa låg helt sönderbiten på golvet. Sånt är ju nästan alltid kul, ett par helt oanvända stövlar - förgäves!

Så förbannad som jag var skällde jag ut Arac ordentligt - vår hund, som låg bredvid med ena klacken i mungipan och såg allmänt oskyldig ut som bara hundar kan. Åå, vad sur och arg jag var på honom! Men som mamma brukar säga; Det ger egentligen ingenting till att bli arg, man mår bara dåligt av det själv..

Och det är ju trots allt sant, för mamma vet ju alltid bäst - right? Så för att göra det bästa av saken ringde jag på affären där jag hade köpt dem - och de hade otroligt nog ett par kvar i min storlek! Så imorgon - när det också är skyltsöndag, ska jag gå och köpa mig ännu ett par :)


typical

Idag hade jag sovmorgon till klockan elva, riktigt efterlängtat! Men då när jag kom till skolan, så väntade ett två timmar långt hål till (!) som jag och några till i klassen oturligt nog missat - jag hade alltså kunnat sova ut ännu längre! Surt.

Men men, eftersom att jag inte hade tänkt ägna mig åt att spela bluffpoker i två timmar som mina trevliga klasskamrater genast började med - ringde jag mamma som var nere på stan. Shopping och lunch på stan med mamma är alltid trevligt, fyndade bland annat ett par stövlar och en tunika :)

Min skoldag började alltså klockan ett idag - engelskaprov. Det gick väl sådär, men en tröst är iallafall att min överambitiösa naturarklass som gjorde provet förra fredagen (då jag opererade foten)  - inte fick så bra resultat, så jag känner ingen större press :) Dagen fortsatte sedan med att vi skulle skriva en debatt- och/eller argumenterande artikel på svenskan om genteknik. Vet än inte vilket av de vi skrev, det visste knappt vår så kallade svensklärare heller - hon är flumm, och Annelie - vår riktiga svensklärare, saknas rätt så ofta..

Kvällen spenderades på sporthallen där NBK (NollBollKontroll) hejades fram till säsongens andra vinst - grattis grattis!! Sedan bar det av till UH för att fira.


ja, se det snöar!

Sitter på skolan och har hål nu. Sovmorgon gillas, trots det att jag blev tvungen och åka in tidigare än planerat eftersom att jag bara hade skjuts då - och nej, det går inte bussar varje timme hemma hos mig. Men en buss om dagen är väl inte så mycket att klaga på? Höhöö.

Kryckorna är iallafall borta och det är otroligt skönt.

spilld mjölk överallt

Vi är lördagens änglar som virvlar i stan.
Vi är dom som du hatar en söndag på dan.
Vi är dom som kan skratta åt allt som är svart.
vi är dom som har hjärtan av ädel titan.

Vi är änglar med blickarna högt i det blå.
Vi är dom som förlorar men jublar ändå.
Vi är dom som kan skratta åt allt med varann.
Vi är dom som kan gråta när ingen ser på.

Det är ju typiskt att "Solen i ögonen - en film om Lars Winnerbäck" som har biopremiär nu på fredag, inte kommer att gå på biografen här i (D)Övik - men blir man förvånad?


här kommer vändningen

Idag slutade jag halv ett.
Imorgon har jag sovmorgon till tio.
På torsdag har jag sovmorgon till tio och slutar jag vid halv ett.
På fredag har jag sovmorgon till elva.

Det både känns och går bättre och bättre med foten - och jag ser verkligen fram mot att snart vara tillbaka på banan!
En annan kul grej är att igår var det typ bara jag som gick på kryckor på skolan, och idag var det minst fem stycken till.. Hoho, typ nya modet. Eschke funderar på att skaffa rullstol och se om det är lika många som hänger på det.
För övrigt så är alla människor allmänt söta.
Och bara för att jag är så glad idag, bjuds det på en posarbild.



drömteori

Sitter i skolan och har tyska. Håller på med ett projektarbete om Hitler som jag gör på powerpoint och då passar jag på att logga in här för ovanlighetens skull. Jag är redan less att gå på kryckor förresten - och på att åka hiss efter knappt två timmar här på skolan.. Men om jag känner mig själv rätt, lär jag ha dumpat kryckorna innan veckans slut.

Fick en fördjupningsuppgift på psykologin idag - drömmars betydelse, som ska vara på typ åtta sidor och inlämnad inom två veckor, känns lite småstressigt eftersom att vi har en filmreflektion på psykologin också som ska vara inlämnad nästa vecka + tyskaredovisningen nästa vecka och ett träningsupplägg innehållande en vecka på specialidrotten som ska vara inlämnad innan jul. Det är ju trots allt inte så länge kvar.

En stor fördel med allt är iallafall att vi har hål på typ alla psykologitimmar fram till jul, och inte nog med det - jag har hål på alla specialidrottimmar den här veckan också.

mr maker

Sex stygn - and that's it.

kul

Det är lördagkväll och jag sitter hemma. Har absolut inte gjort någonting idag förutom att hoppa fram på kryckorna här hemma och avverkat filmerna Sex and the City och Number 23, ganska skönt att bara vara hemma en hel dag faktiskt - va ett tag sen sist, men får hoppas att det inte kommer fortsätta så här för då lär det bli ganska långtråkigt. Skulle egentligen fara ut och äta middag på La Rochelle med tjejerna ikväll och sedan fara till Bodil och gratta henne - men det får jag tyvärr avstå från ikväll och skjuta på framtiden. Har tagit åtta Alvedon och fyra Ipren idag, och trots det så har jag sjukt ont i foten - hoppas det blir bättre, snart.. :)

Vintern verkar iallafall vara här för att stanna, och det är ett stort plus!


looking at the future

Jag vaknar och mobilklockan visar 08.59 - shit, jag har försovit mig!! ..och alltså missat operationen som var kl. 07.15, kul - nu kanske jag måste vänta tre månader innan jag får en ny tid.

Jag skojar bara.
Jag vaknade kl. 03.02 och insåg att allt bara var en mardröm. (Någon som håller med om att det är ganska läskigt att när man vaknar och kollar på klockan så är den nästan alltid "prick" någonting?..)

Operationen gick iallafall bra :) Det kändes faktiskt lite skumt att bli nedsövd, som om man blev drogad eller nåt - vilket jag i och för sig blev, men det var ändå ganska skönt på nåt sätt - att bara försvinna liksom. Haha, nu lät det nästan som att jag var sugen på att börja ta droger - men det var absolut inte min mening och jag har inte heller några större planer på att börja med det, finns ju liksom bättre saker att ägna sig åt..

När jag vaknade upp efter att ha varit nedsövd i ett antal timmar var jag konstigt nog sjukt trött - tror seriöst aldrig att jag har varit så trött någon gång ;o Alltså jag tyckte att jag var klar i hjärnan, men orkade nästan inte hålla upp ögonen och bara sluddrade när jag försökte prata.. Operationen hade tydligen tagit nästan en timme och de hade hittat det de trodde att det var - en irritationsmassa från ledkapseln som fanns mellan språngbenet och vadbenet.. Så nu är jag typ överlycklig! ..det skadar ju inte heller att jag förhoppningsvis bara behöver gå på kryckor i knappt två veckor :)



uppdatering; torsdag

Va på en helt grym föreläsning med skolan på morgonen - patrik Nordqvist, helt grym som sagt. Ni som är lika efter som jag, och inte hade/har en aning om vem han är - så är han med i Boston Tea Party med Filip och Fredrik varje måndag kl. 21.55 på 5:an.. Jag vet ju iallafall en som kommer sitta bänkad framför tv:n måndagkvällarna framöver ;) Kan det kanske vara jag?

Efter skolan stog det träning på schemat - sista träningen innan operationen. Efter träningen hade jag en mycket trevlig kväll med trevligt sällskap :)


jämvikt

Kemiprovet idag gick nog hyfsat okej, eller om jag säger så här - det får bära eller brista.

Har nu fått hem Saw 5 - är grymt sugen på att se den, men den har ganska dålig kvalla har jag märkt.. Så jag och Mathias ska se den på bio den här gången, för ovanlighetens skull - det är nämligen så att vi brukar ha filmmarathon varje gång det kommer ut en ny Saw-film, mycket trevligt. Såå - när kommer den till Övik? Om den nu kommer att komma hit som det är sagt?.. Förresten, på tal om filmer så vill jag också se Patrik 1,5 :)

Idag är det Bodils dag - grattis! :D


livet ska vara som en fjäril, en sommardag

                                                


i wish and i will

Idag var jag med och spelade innebandy på träningen, så underbart roligt det är :D Och vad jag saknar/har saknat det! Visst, nu kommer jag att ha förbaskat (lägg märke till vad fult detta ord är) ont i foten imorgon - men det var det värt vill jag lova :) Nu är det ju trots allt endast fyra (!!!!!!) dagar kvar till operationen - så nu är det bara att härda ut ;)  Haha, hoppas som sagt bara att allt går som de ska och att jag inte blir sjuk tills på fredag. Känner att jag har en förkylning på gång, får hoppas på att det bara är tillfälligt och inte bryter ut eftersom att man inte får vara förkyld på operationsdagen - eftersom att operationen då skjuts fram och det har jag inga som helst planer på!

Efter min träning for jag och mamma på ett pass Bodypump på Brux, trevligt trevligt - kul med lite varierande träning och att det inte bara är samma, samma hela tiden. Känns som om jag bör biffa upp mig lite nu innan mina två till tre veckor på kryckor - inget att rekommendera att ha med sig ett par kryckor i gymmet kanske? Haha. Jocke däremot, min tränare på innebandygym tycker inte att det kommer bli något större problem - men men, vi får se hur det blir med den saken!


snön är här för att stanna

Idag fick jag några bilder på mailen från fotningen i fredags :)
Gårdagen var för övrigt väldigt trevlig, kommer kanske upp någon bild sedan om jag lyckas få tag på någon.
Söndagsångest.
Ett plus är att operationen närmar sig, sakta men säkert!


skellefteå aik!

Domaravslutning, kul att man var ensam tjej.. ;)
Kan sammanfattas som; bastu och pilkastning på Arken - middag på Framnäsbaren - förfest hos Martin Palm - Liquid för de flesta..
En mycket trevlig kväll - och det känns som om jag skriver mer om det imorgon! :)

tre - två - ett!

Fotningen var verkligen jättekul! Blev stylad i håret, sminkad och hade en massa olika kläder och skor på mig på olika kort. Kom hem nu för kanske en timme sedan, vilket innebär att jag har tillbringat hela fem timmar och i princip hela min fredagseftermiddag/kväll på Studio 105 - och det var verkligen värt det, tack mamma för en jätterolig julklapp! :) Fick det i presentkort förra julen så jag kände liksom att de va dags att utnyttja det nu.. Får bilderna till veckan, det ser jag fram mot - kanske lägger upp någon här sedan.

En annan sak som jag också ser fram mot är att tillbringa kvällen framför tv:n och kolla på någon svensk b-film, tror jag känner för att se Stockholm Boogie eller Smala Sussie :)


till novembertomten


Jag vill ha vinter, snö, en ny snowboard och många soliga dagar i backen - tack på förhand.


faisceau reine.

Idag har jag fixat klart årets sponsorer - skönt att ha det gjort! Det blir Track Screen och Skog och Maskin Logging även denna säsong för min del :)
Imorse var det teori på innebandygym för ovanlighetens skull, fick bland annat information om denna termins inlämningsuppgift. Vi ska göra ett träningsupplägg över en vecka, genomföra den och sedan utvärdera allt och reflektera över sådant som vi kunde ha gjort och lagt upp bättre/sämre och så vidare.. Inlämning före jul, vilket gör att man skjuter den på framtiden..
Fast jag har kommit fram till att det inte är så länge kvar till julen ändå - i brist på annat kom jag under biologilektionen fram till att det endast är 27 skoldagar kvar!
Det känns helt galet, och det gillas.



dagarna räknas.

Idag är det bara tio dagar kvar till operationen! Och jag längtar.. Fast ändå inte, känns lite läskigt att bli nedsövd - har aldrig blivit det förut, men det går nog bra :) Hoppas bara att operationen går som den ska, så kanske jag kan börja spela igen redan efter juluppehållet :) Det skulle verkligen vara den perfekta julklappen!
Men om den inte går som den ska, och de inte hittar felet - vad ska jag göra då!? Kortisonspruta kanske, men har för mig att det inte är fullt så bra att ta regelbundet - men har jag så mycket att välja på, egentligen?..
Jag får helt enkelt hoppas på det bästa.


shine on.

BJÖRNRIKET 2009 - här kommer vi! Nu är det bestämt, och helgen vecka fyra bär det av - jag, Pote, Hanna och hennes kompisar, det blir förhoppningsvis kanon! :)
Idag var annars en rätt så vanlig måndag - skola och träning. Gick också ner på stan under lunchen och åt med mamma, något bättre än köttbullarna i skolan vill jag lova - men jag ska inte klaga, har hört att Nola är bland de skolor som har bäst skolmat i kommunen så..
Nej nu är det dags för mig att ta tag i kemiläxan.



Hanna och jag :*

because we are you're friend, you'll never be alone again - so come on, come on.

Nu är jag hemma, och kvällen har varit kanon! Fick med mig en Jennifer hem också, som snart ska sova - liksom jag. Mitt lag har match om ganska exakt elva timmar, och den ser jag verkligen fram emot att se! Nästan lika mycket som jag ser fram mot matchen mellan NBK (Noll-Boll-Kontroll) och Husum Metal Urg - haha, det ska bli kul :)
Natti natti.

rock away.

Hoho, ikväll blir det party på udden!
Me like.


hela världen är så underbar.


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Äntligen, äntligen har jag fått en operationstid för foten! Blev ju som sagt ställd i kö, på återbudslistan - så förväntade mig inte en operation förrän efter jul någon gång. Men nu idag fick jag besked, och redan den 21a november är det dags - och det känns så otroligt skönt att det är så pass nära!
Efter juluppehållet kommer jag att vara fit for fight ;)


historian om kon.

Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev - jag gillar den skarpt.

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - den nedersta sidan - den främre sidan - den bakre sidan - den ena sidan - den andra sidan - och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... Men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.


Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i förpackningar som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.
aftonbladet.se

femte november tvåtusenåtta.

Rätt härlig dag i skolan idag om man bortser från matteprovet som gick - ja, riktigt illa! En tröst är iallafall att det inte verkar ha gått bra för någon, hoho vilken skadeglädje alltså. Annars så hade jag bara innebandygym då vi va i gymmet, en föreläsning om studieteknik - bra tajming, och kemi. 
Tyskaprov imorgon plus att biologirapporten ska vara inlämnad, inte börjat med något än - men det är ju kul att man vet vad man ska ägna kvällen åt. Har för mig att Bonde söker fru är ikväll också, om jag inte är helt fel ute - det kan nog bli ganska kul att se ;)

Afterlife - Avenged Sevenfold

i see shooting stars.

Alltså jag måste verkligen börja gå och lägga mig tidigare! Är så fruktansvärt trött på morgonen, och varje morgon då man vaknar - iallafall jag, ångrar jag så innerligt att jag inte gick och la mig tidigare kvällen innan. Tänk vad skönt att vakna upp en vardag då det är skola - och vara pigg! Det skulle vara great. Men nu sitter jag här ändå - klockan är över elva och jag har inte packat träningsväskan för imorgon som jag alltid gör kvällen innan så att jag får sova längre ;) Inte har jag borstat tänderna eller nåt sånt än heller, också har jag en hel del kvar i matten att göra inför provet imorgon.. Inget att rekommendera.
Nej nu ska jag ta tag i matten och försöka få några timmars sömn.

heja norge!

Måndag - vilket innebar skola, träning och hockey.

Skröder gjorde hat-trick och Zajkowski stog mycket för att Modo säkert kunde hålla i matchen. Även många andra spelare bidrog mycket till att de kunde gå med en välförtjänt vinst, 4-3 - trots att de stundtals inte spelade särskilt bra, men de snygga målen väger upp det hela till en härlig match! :)

Ska börja köra en innebandyträning i veckan fram till operationen - saknar det mer än någonsin nu! Mamma ringde och försökte påskynda operationen idag eftersom att jag inte fått någon tid ännu, och det är ju typiskt att man ska ha just Modos läkare - som alltså knappt jobbar halvtid på sjukhuset. Om jag har tur så lämnar någon återbud och då är det fixat så att jag har första "tjing" på den, annars så blir det inte operation förrän efter vecka 49 - vilket känns som en evighet.. 

Men jag ska fortsätta kämpa på, och jag kommer att klara det!

when the moments there.

P A N I K !
- psykologiredovisning, måndag
- biologiuppgifter i massor
- matteprov, onsdag
- tyskaprov, torsdag
- biologirapport, torsdag

Idag blir det ju plugg vill jag lova - kul.

Fick nyss reda på att jag vunnit en hockeybiljett till Modo-Djurgården - det blir hockey imorgon efter träningen alltså, känns ju inte helt fel :)

Ett stort grattis till Lotta som blivit luciakandidat! Ska rösta järnet på henne.
Grattis också till Maja som fyller år idag :)

borta bra men hemma bäst?

Ich bin zu Hause - och jag har haft det kanon! Det blev dock inte lika mycket sol som jag kanske hoppats på - fast 25 grader i vattnet och 30 grader i luften en molnig dag kanske inte är så mycket att klaga på heller? :)


Beach Vincci el Kantoui

På fredagen åkte vi alltså med buss från Örnsköldsvik till Sundsvall, sedan bytte vi till tåg i Sundsvall mot Arlanda.Kom fram till Monastir klockan 2 på lördagnatten, och kunde checka in på hotellet klockan 4. Efter bara några timmars sömn skulle vi på ett informationsmöte med DETUR, sedan åkte vi tillbaka till hotellet där vi bara kollade runt eftersom att det var så dåligt väder. Ett spa, tre pooler, en mataffär, en klädesaffär, en pub, ett café, ett gym och tre resturanger är väl kanske inte så mycket att klaga på ändå? ;) Sedan såg vi på en transvestit-show på kvällen, hoho - det va lite kul. Under de följande dagarna var det också ganska dåligt väder, två dagar med sol och alltså två dagar på stranden - det hade ju liksom inte skadat om det varit sol hela veckan. Pengarna spenderades mestadels på spa-behandlingar, det är ju lite svårt att  låta bli när det kostar typ hälften så mycket som det gör här i Sverige - och det var värt pengarna. Vi for bland annat på dromedarridning och åkte med ett gammalt piratskepp runt Sousse-kusten.

Till slut var det dags att åka hem. När vi kommit fram till Arlanda trodde jag seriöst att jag såg fel - snö!? Och ännu mer snö blev det mellan Gävle och Sundsvall. Kom hem klockan sju imorse och har sovit nu mest hela dagen - välbehöveligt :)


Helnöjd