8978 gafflar, 8979 gafflar, 8980 gafflar...

Kom precis hem från inventeringen på , det va drygt like hell och jag va nog inte ensam om att tycka det. Hela affären gjorde vi på typ tjugo pers - visst är det konstigt att alla får så mycket läxor, huvudvärk och allt vad man kan kalla det, precis när det är dags att göra nåt sånt här?

Annars så har dagen varit rätt så chill, jag hade ett nästan fyra timmars hål mitt på dagen som tillbringades på staden med Liiina. Gjorde då årets första inköp av solglasögon och imorgon ska jag köpa en kavaj som jag lagt undan. Hade även möte med ÅSIF idag, också har jag skrivit in mig på körskolan.


right round

Nu är allt spikat! Jag, Lotta och Julia. Egen lägenhet. Uppsala 16-19 april.



offside

Kom hem för knappt en timme sen från en låång dag på Skyttis. Hade totalt fyra matcher på dam-DM, varav den första va klockan nio och den sista klockan sex -  men det kommer det vara värt imorgon då pengarna kommer in på kontot! :) Nu blir det Sanningens ögonblick tillsammans med en mugg chai, och sen ska jag sova min skönhetssömn.

Förresten, grattis till Arnäs som gick vidare till semi!


h-h-högskoleprovet


Jag överlevde typ sju timmars prov och de va drygt like hell, men nu är det gjort. Tillbringade kvällen med Maja och det va verkligen på tiden! Middag, rättning av dagens prov och en massa skitsnack, precis som det ska va. Earth hour, just det. Nu blir det fotboll, Portugal - Sverige, och sen ska jag försöka lägga mig hyfsat tidigt iallafall. Har fyra dömningar imorgon varav den första är klockan nollnio:nollnoll, härligt!

summary

Bad på idrotten.
Fika på Lundbergs.
Kemiprov.
Segt filmtittande.
Få pris av miljökunskaparna.
Beställa saker från Umbro.
Jag = upplagd på youtube.
Dissa festligheter.
Myskväll.

Imorgon ska jag göra högskoleprovet, say whaaaaaaaaaat!?

reaktionsmekanismer


Nu är jag less på allt som har med kemi att göra, provet imorgon får bära eller brista helt enkelt! Snart bär det av till staden för mig, ska träffa Erika på UH och göra klart regelprovet som måste skickas in den här veckan. Sen har vi möte på TeamSportia med domarklubben, ska skriva kontrakt med dom för säsongen och även beställa lite nya tröjor, shorts och annat spännande. Förresten, ikväll sitter jag bänkad framför 4:an klockan åtta.

våffeldagen


...var det igår, och pannkakor till lunch i skolan - vilket är det sista man är sugen på då man kommer till lunchen efter att ha varit i gymmet. Egentligen tycker jag om pannkakor, men inte att äta efter man har tränat eller samma dag som man har match. När jag kom hem var jag lagomt hungrig, och gissa vad det va för mat - om inte våfflor! Ingen mat att spela match på, så jag tränade på mina kockskills och gjorde pasta med skinksås istället.

Matchen mot Ersboda började vi bra och hade en ledning med 1-0 efter första perioden. Men i andra tappade vi mycket, och det blev inte bättre efter en utskällning av tränarna i andra periodpaus. De sista fem minutrarna (säger man så? minut i plural iallafall...) skärpte vi till oss, vilket vi borde ha gjort mycket tidigare! Det blev en förlust med 6-3 iallafall, vilket vi förtjänade. Tråkigt att förlora sista matchen för säsongen bara.

man kan ju tycka

...att jag borde ha gjort nåt vettigt idag, fast det har jag inte. Mycket otaktiskt av mig eftersom att jag har match imorgon och möte med domarklubben + ett regelprov som jag måste göra på torsdag och fuckingjävlakemiprovet på fredag. Eller förresten, jag har ju i och för sig varit ute och sprungit, gjort entry #2 i reading log och pluggat lite matte... Men ändå.


minus 7,9°C

Jag vill ha sol, värme, vår och sommar - inte snö, kyla och därefter snöslask. Imorgon har vi sovmorgon och en lång sådan, får se om det blir någon skola överhuvudtaget för mig imorgon.

entertainment

Söndagsångest - helgen har gått alldeles för fort och jag har varken hunnit läsa Hajen eller pluggat kemi, alltså kommer jag att få plugga som fan nu i veckan om jag inte vill faila på provet. Kul. Igårkväll hamnade vi på Härnösands bio och såg En Shoppaholics Bekännelser, därefter va vi runt lite i "city" men de va rätt så dött. Idag fick vi sluta tidigare än planerat, vilket var väldigt skönt :) Man blir faktiskt hyfsat less av att lyssna på alla veterandomare, som alltid tycker att de själv har rätt när det gäller hur man ska tolka en regel till exempel. Nu ska jag se på Wipeout och sen blir det Sanningens ögonblick, det är sehr nice.


morning morning

Hej då, nu åker jag till Härnösand.



freitag

Och en fullspäckad sådan; idrott, gymmet, lektion gånger tre, simma med mamma efter skolan, fara och käka, dömning i regnet och hem för att packa inför morgondagen (jag känner mig opepp för att kliva upp då min väckare kommer att ringa klockan 5.45 imorgon...)

Förresten, jag trotsade min höjdskräck idag och dök från trean - det va inte så hemskt.


losing you


Helt klart bästa låten idag. Flyga drake är kanske den bästa film jag har sett och jag överlevde tandläkaren. Nu ska jag se på Sveriges värsta bilförare och inte bry mig om Hajen som ligger och väntar på att bli läst till morgondagens reading log.

shine on

Denna onsdag, som är veckans drygaste dag - blev mindre dryg, då det va så bra väder! Dagen började med en joggingtur på fem kilometer + fem intervaller, det är riktigt härligt att det känns så bra att springa med foten nu efter allt :) Efter skolan tog jag en fika med Elin på UH för att göra hemprovet som vi ska ha klart till utbildningen i helgen, trettio jävla frågor = tre timmar på UH!

FÖRRESTEN, Hanna fyller arton idag - ett stort grattis till henne! :)

raymond

Lillebror, bapapa... Jag är och kommer alltid förbli störst och bäst, du har växt om mig för längesen och tar mig i armbrytning. Men jag älskar dig ändå, det vet du <3 ...fast jag kan skrika allt möjligt åt dig när du drygar.

Grattis på sextonårsdagen iallafall, nu får vi bråka om vem som ska övningsköra.

en bra dag

Idag åkte skinnjackan fram. Solen skiner, det är varmt ute och nu vill jag bara ha ännu mer vår och sommar så att jag kan börja använda mina nya gladiatorsandaler. Imorse hade vi en jobbig men väldigt rolig fys på innebandygym, och det gick mycket bättre än jag väntat mig på muntliga nationella i engelska.

Nu blir det hajen och biologi.

catch a falling star

För det första, melodifestivalen!? Om Måns hade vunnit, det kunde jag ha godtagit. EMD, H.E.A.T. och Caroline af Ugglas också för den delen - men Malena Ernman?? Jaja, får väl hoppas på att det går bra för henne i Eurovision iallafall.

Imorse ringde mitt alarm på mobilen klockan nio och jag insåg att det här var min sista "sovmorgon" på två veckor - eftersom att jag ska på domarutbildning i Härnösand nästa helg, och där lär det inte bli några sovmornar inte. Jag åkte iväg till Husum vid halv elva och va AD (assisterande domare) med Viktor åt Stefan. Husum - Hägglunds, och Hägglunds vann rättvist efter många om och men med 3-1. Ikväll ska jag se Wipeout, Sanningens ögonblick och bara chilla.



the tattooist

Igårkväll såg jag The Tattooist som jag har haft på datorn nu alltför länge utan att ha sett den, en typisk rysare där man nästan kunde gissa sig till vad som skulle hända.

Men jag tycker ändå att det va en riktigt bra film och den va lätt sevärd iallafall!

fredag den trettonde - igen

Vi slipper kemiprovet nästa fredag! ..eller slipper och slipper, det har blivit framflyttat en vecka iallafall :) Mats tycker att jag ska ha ett mvg i idrott fast jag inte åkte längdskidor på friluftsdagen, kanske har det att göra med min förträffliga förklaring till varför jag gick runt Höglandsjöarna istället? ;) På hålet blev det fika på Lundbergs för oss som inte nördar körkortsteori. Vi fick också sluta tidigt idag, och då menar jag inte klockan tre utan redan kvart över ett - vilken otursdag alltså!

Vad ger man sin bror som fyller sexton år i födelsedagspresent?

free

Skönt att vara ledig en dag! Eller ledig och ledig, vi fick inte vara lediga från innebandygym så blev tvungen att åka in till stan redan klockan ett... Efter innebandygym blev det träning - man kan härda genom en träning med hostan, men två går fan inte! Så det blev gymmet för mig då. Är så less på hostan nu, hoppas den nya medicinen som jag fått kommer funka bättre än den förra :)

Snart är det Sveriges värsta bilförare, alltså - om dom får körkortet, då borde väl jag också kunna fixa det!? Haha, och alla andra också för den delen :) Har förresten råkat trycka på någon knapp, så om jag går tillbaka i texten för att ändra nåt - så försvinner bokstäverna som står efter, det är väldigt drygt eftersom att jag glömt vilken knapp man ska trycka på för att få tillbaka det.


fashion

Modevisningen var nice. Jag har träningsvärk och imorgon är vi lediga, det gillas.


den rätte för rosing

Vad vill Linda med att ha kvar Johan?
Och att skicka iväg Nicklas!?
Visst, han kanske inte va den roligaste - men bättre än Johan iallafall!
Lite småäckligt är det ändå att hon och Hugo,
hon är ju trots allt trettiofyra och han nitton 
+ att hennes dotter är femton. 
Fast...
Åldern är ju bara en siffra.
Eller är det verkligen alltid så?

derivata och hosta

Jag är less på att plugga matte och det känns inte som om jag kan kurs C - men det får bära eller brista helt enkelt, jag får ändå inte in nåt mer i mitt huvud just nu. Jag har däremot sakta med säkert insett att jag varken kommer hinna eller orka läsa mina femtio sidor som jag har kvar av Jaws för dagens reading log, men det är som det är - förhoppningsvis sänker inte Kicki mitt betyg för det.

Annars så händer det inte så mycket - jag knarkar apelsiner, vitamintabletter, dricker grönt te, nåt blomextrakt och hoppas på det bästa. Imorgon eller senast på onsdag har jag bestämt mig för att bli frisk iallafall, så ska gå och lägga mig tidigt ikväll :)


söndagsångest

Lovet är slut och imorgon är det skola. Jag har pluggat alldeles för lite, vilket jag kommer att lida av imorgon. Bilderna får tala för gårdagskvällen.






magasingatan

Åå, idag hade dom typ en hel timme med bara Håkan på typ P3 eller P4, då blev jag glad - en massa livemusik var det också, så nu är jag typ övertaggad till Peace & Love! Ska bara köpa biljett först.

Idag har jag säsongens första dömning, om man bortser från matchen på Kubenhallen som inte räknas för att den va inomhus. Sen bär det av till Torsbacken där det blir party!

ute och glider


...med snowboard och skidor - idag var det backen som gällde och för ovanlighetens skull bar det iväg till Agnäsbacken, där jag aldrig tidigare varit. Riktigt härlig backe vill jag lova! Stötte både på Mathias och Charlie med kompani. Sen blev det en hel del övningskörning på det, sehr nice.

sista-minutenresa?

Jag vill bort från snöslask och allt som har med kyla att göra - nu.

. . .

Jag har blivit sjuk - det suger. Hostan är nu värre än någonsin och jag kommer nog inte att kunna träna imorgon = ingen match på söndag :( När man är sjuk blir man på dåligt humör, orkar inte göra någonting och vill bara gå under jorden - så känner jag iallafall. Imorgon ska jag jag iallafall börja med matten och engelskboken, ja det borde jag.

julia


Du flyttade hit för cirka femton år sedan, vi var då tre år och gick på Stor och Liten tillsammans. Vi gick också hos Margareta, dagmamman - på den tiden var Pontus den sötaste killen, kanske för att han alltid ville vara med i våra lekar. Sen blev vi stora (eller vi kände oss iallafall stora) och skulle börja skolan. Första skoldagen fick föräldrarna följa med och vi hade upprop i gympasalen, du hade en randig tröja och jag hade en blommig klännning. Sen fick vi äta ostmacka i pysselrummet, där vi sen kom att ägna många timmar till att till exempel limma ihop makaroner till änglar eller fingerväva. Får inte glömma att pysselrummet hade ett bord som var perfekt att gömma sig under då man ville byta Spice Girls-kort med varandra, det blev nämligen ganska fort förbjudet på vår skola. Lika förbjudet blev det att byta bokmärken, Pokémonkort och spela pogs efter ett tag. Men våra plasthundar som du och jag hade, fick vi alltid ha - August och Tuff, mer än bara två leksaker ;) Gunghästarna i lekparken får vi inte heller glömma, din hette och Guldsvans och min Black Beuty.

Åren på Banafjälskolan rullade på och ibland var vi mer med varandra, och ibland mindre. När vi gick i sexan tog vi steget från att spela innebandy på kvällarna i skolans gympasal med killarna, till att börja på riktigt! BK96 blev klubben. Vi avslutade våra år på Banafjäl snyggt med att sjunga din mammas omskrivna Det Gör Ont på skolavslutningen i sexan. Nästa - Husumskolan, och där hamnade vi inte i samma klass, men vi hade ju iallafall innebandyn tillsammans. Tiden kom då det var dags för moped vilket bidrog till många långa härliga sommarkvällar med moppe, båt, volleyboll, bad och grillning - behöver jag säga mer? Konfirmationen var flummig och vi hade kul åt alla knepiga människor och allt de sa, precis som vi också har nu.

Lika snabbt som åren gick på Banafjäl, gick de också på Husum - om inte snabbare nu när tänker efter. Så en dag stog vi bara där, med våra slutbetyg från högstadiet i handen. Nu börjar det på riktigt tänkte vi, och drog vidare till Nolaskolan. Du valde samhäll för att du inte visste vad du sen skulle plugga vidare till och jag valde såklart natur eftersom att jag alltid har velat bli läkare - men nu har jag insett att det blir ganska svårt, och kommer därför förhoppningsvis att bli polis.

Vi har nu gjort bort låg-, mellan-, högstadiet och snart gymnasiet tillsammans. Du fyller arton år idag och jag fyller i sommar, vad händer sen? Jag hoppas iallafall att vi kommer hålla kontakten och inte tappa bort varandra. Jag avslutar med de ord som du en gång har sagt till mig - hur det än är, så är vi alltid vi.

övningsköra

Idag bar det av in till stan för att införskaffa lite nödvändiga saker, det blev också lunch på Mumbai Town. Sedan fortsatte det upp mot Björna för att jag skulle övningsköra. Tränade mycket på att backa, parkera och sånt med Lars-Åke (mammas sambo) uppe på parkeringen vid verkstan - så nu är jag fethaj på det ;) Sedan bar det av in till Husum dit jag också körde och mötte upp mamma på gymmet, vi biffade och sen for vi och hälsade på min söta farmor som jag inte träffat på jättelänge. Sen körde jag hem, brum brum.


Har än inte bestämt mig för vilken körskola jag ska gå på - Lundbergs eller Nolaskogs? Det lutar faktiskt mot Nolaskogs tror jag.

comeback i tvåan

Som sagt, idag va det dags för mig att spela min första och sista match för säsongen i damtvåan. Bortamatch i Vindeln mot - tro det eller ej, Vindeln. Jag fick va el Capitano vilket jag inte varit på typ länge, men det va skoj :) Matchen slutade tyvärr med förlust, 4-1 men det va en riktigt bra match iallafall och vi kämpade hela matchen genom!